Musik på jobbet – hvad siger du?

Nogle elsker musik, mens de arbejder, mens andre synes, at der skal være stille i det rum, hvor jobbet udføres. Hvordan man selv har det med det, afhænger både af vaner og hvilken type job, man udfører. Er dagens fyldt med rutineopgaver, kan det nok være rart med musik til arbejdet, men skal man skabe nyt og udvikle nye ideer, så er det måske ikke alle, der inspireres af musik i baggrunden. Heldigvis er der masser af udstyr, der gør det muligt for folk at høre den musik, de vil, uden at det generer kollegaen ved naboskrivebordet. Hovedtelefoner og earplugs sørger for, det er kun er den, der ønsker det, der kan høre musikken – men måske er vedkommende så til gengæld lidt svær at komme i kontakt med. Der er fordele og ulemper ved alting!

I mange virksomheder glider det hele lettere med musik i ørerne og et godt CRM system til at holde styr på aftaler, kunder og leverandører. Men hvad er crm systemer og hvad bruges de til? Et CRM system er et it-baseret system, som man kan bruge til at logge aftale med kunder og leverandører, styre salgsaktiviteter og ordrebeholdning, og i det hele taget bruge til at skabe overblik i sine aktiviteter i forhold til kunder og leverandører. De fleste større og mindre virksomheder bruger i dag et CRM system, fordi det er en effektiv måde at skabe overlik på, at dele viden og sørge for, at de aftaler og aktiviteter der er i forhold til kunderne, er transparente og ikke strander hos en enkelt medarbejder.

Tilbage til musikken: Som på andre områder kan det være en god idé, hvis virksomheden udarbejder en politik for, om det er acceptabelt at have musik kørende i baggrunden eller ej. Det kan have betydning både i forhold til kunder, til telefonsamtaler og kunders oplevelse af disse, og til, hvordan man som ledelse i det hele taget vil have sin virksomhed til at fremstå. Vil man være et professionelt firma og anvende et effektivt CRM-system, kan det måske virke forkert, hvis det hele foregår i en støjende atmosfære, der ikke udstråler samme professionalitet. I andre sammenhænge kan musik på jobbet være helt fint og udstråle, at virksomheden har en afslappet attitude og ønsker at gøre arbejdsdagen behagelig for medarbejderne.