Kan plastikkirurgi påvirke din sangstemme?

Det er i dag ikke unormalt at få foretaget kosmetiske behandlinger, der indebærer en eller anden form for plastikkirurgi. Mulighederne er næsten uendelige, og både udbuddet og efterspørgslen er steget markant det sidste årti. Særligt fillers, botox, brystimplantater og næsteplastik er populært.

Der er kommet meget mere gennemsigtighed, når vi taler om plastikkirurgi og kosmetiske operationer. Selvom det langt fra er alle, der står åbent frem med, at de har fået ændret noget ved deres udseende, er der kommet en større gennemsigtighed og en større ærlighed. Der er også kommet mere fokus på ærlighed i henhold til redigering af billeder. Alt dette har ellers været med til at skabe et enormt pres på især unge kvinder, der følte sig utilstrækkelige i forhold til den perfekte krop, som ofte eksponeres på diverse medier. Vi kan dog ikke benægte, at denne trend stadig kan skabe en forvrænget opfattelse af skønhed, men om ikke andet bidrager ærligheden til et mere nuanceret billede. Hvem ønsker desuden ikke frihed til at kunne bestemme over sin egen krop og ændre både tøjstil, frisure og andre ting ved sit eget udseende, hvis det er det, man har lyst til?

Generelt er der mange ting, man er nødt til at tage i betragtning, når man ønsker at lægge sig under kniven. Når det kommer til ens stemme, er det måske blot ved brystoperationer, kæbekirurgi og næseoperationer, nogle folk vil tænke over, om operationen kan påvirke noget. Mange operationer kræver dog intubation, hvor man får en slange ned i halsen, der hjælper en med at trække vejret. Dette er nødvendigt, fordi musklerne er lammede på grund af anæstesien. Denne plastiktube er placeret i halsen ved stemmebåndet, hvilket kan udsætte stemmebåndet for en risiko for skader. Mange sangere har dog fået foretaget utallige operationer uden problemer, så du skal ikke nødvendigvis bekymre dig. Det er dog utrolig vigtigt at vælge en god kirurg og gøre opmærksom på denne problemstilling, så du tager dine forbehold for at komme bedst muligt ud på den anden side af operationen.