Sport og musik

For mange hænger sport og musik sammen som to stykker tape med klistersiden mod hinanden. Høj musik til spinning er et must, og afslappende musik, mens man puster på yogamåtten, er lige så vigtigt for, om man når i mål med sine anstrengelser.

[IMAGE=dOWIevb4dmfT.jpg]

Musik er ansporende for mennesker – og musikken er faktisk en stimulans, som påvirker hjernen direkte uden nogen filtre andet end hørelsen. Musikkens sprog taler direkte til urmennesket, og derfor påvirkes vi så kraftigt af den.

[IMAGE=ftM7L3b3fHiJ.jpg]

Derfor er musik til sport et fremragende værktøj, hvis man vil øge sin performance eller skabe støre udholdenhed. Det er ikke uden grund at militærets rekrutter marcherer til musik, for musikken holder rytmen og holder tempoet oppe. Fuldstændig som det er tilfældet, når man dyrkersport musik.

Musikken er lige så vigtigt for at have det godt, mens man udøver sin sport, som det er at være rigtig påklædt. Her er der mange muligheder at vælge imellem, men eksempelvis det berømte tøjmærke Tommy Hilfiger fra USA fremstiller lækkert kvalitetstøj, som er fremragende både til selve sportsudøvelsen og til hyggetimen bagefter med kampfællerne.

Træn løb med musik i ørerne

En af de allermest populære sportsgrene i Danmark – og i hele den vestlige verden – er løb. Alene i Danmark er der et sekscifret antal, som dyrker løb under en eller anden form. Løb e nemlig mange ting – fra løbere, der løber for sundhedens skyld over travle folk, der bruger løb til at holde sig i gang i en travl hverdag til folk, der dyrker ekstremløb. Og så er der alle varianterne herimellem.

Løb er en fantastisk sport at dyrke med musik i ørerne, fordi musikken kan slå tiden lidt ihjel, som man bruger, mens fødderne tramper afsted mod jorden kilometer efter kilometer, og man kan vælge netop den musik, man vil. Er man til hurtigløb med høj puls, vil man nok vælge musik med noget gang i og skarpe rytmer, så man har en stærk rytmekraft at følge med benene. Løber man i stedet for at stresse af, få kroppen i gang og nyde naturen, vil en roligere musik være sagen.

Der er masser af forskellig musik til sport at vælge mellem på nettet. Her kan man fra tjenester som eksempelvis Spotify downloade den musik, man gerne vil bruge under sit løb, og så sammensætter man sin playliste, som man kan lytte til under sin motion. Nettet rummer en række andre muligheder for at sammensætte målrettede playlister, så vi kan kun opfordre til at komme i gang hermed.

Samme trick er selvfølgelig brugbart, uanset hvilken form for motion, man dyrker. Vælg den musik, der i pace og styrke passer til den sport, som du vil dyrke, og musikken bliver et godt hjælperedskab for dig til at holde rytmen i gang og motivationen i top.