De mest populære reggaeton artister

Kender du til reggaton? Har du danset rundt i træningstøj fra Gorilla sports til zumba nede i det lokale træningscenter? Så er du sikkert allerede stødt på reggaeton musik, selvom du måske ikke vidste det. I denne artikel kaster vi blikket på de mest populære reggaeton artister.

Hvad er reggaeton?

For det første er det vigtig tat vide, at reggaeton er en latinamerikansk form for reggae, som blev udviklet i halvfemserne. Denne genre har haft en enorm indflydelse på rap og hip hop, da de forskellige genre ofte bliver blandet sammen.

Daddy Yankee

“Gasolina” var muligvis den mest kendte reggaeton sang, før førstepladsen blev overtaget af Despacito, som vi skriver mere om nedenfor. Manden bag “Gasolina” er Daddy Yankee, som blev født i Puerto Rico den 3. februar 1977.

Daddy Yankee er født Ramón Ayala og har været aktiv på musikscenen siden 1992. Han har tidligere dannet duo med Nicky Jam, som er en anden populær artist, som vi vil skrive mere om lidt længere nede. Udover “Gasolina” har Daddy Yankee også haft enormt succes med “Limbo” og en anden sang, som vi vil nævne i den næste sektion.

Luis Fonsi

Måske ringer navnet Luis Fonsi ikke en klokke, men kan du huske “Despacito”? Luis Fonsi er hovednavnet på den sang. Her er der også tale om en populær puertoricaner, som har været en aktiv artist siden 1998. Fonsi får en hjælpende hånd på vej af førnævnte Daddy Yankee, som også er med på “Despacito”.

Begge kunstnere slog alle rekorder i 2017 hvor det blev til den mest afspillede sang på den populære streamingtjeneste Spotify, hvor Daddy Yankee også blev til den mest afspillede kunstner.

Nicky Jam

Nick Rivera Caminero blev født i den amerikanske delstat Massachusetts i 1981, men han har faktisk også puertoricansk blod i årene. Nicky’s far er fra Puerto Rico, mens hans mor er fra den Dominikanske Republik. Nicky Jam har været aktiv siden 1994, og han har haft enorm succes med sange som fx “El Perdón”, “X” og “El Amante”, som du sikkert har danset til enten til zumba eller ude i byen.

Karol G

Der er også kvindelige reggaeton artister og her er Karol G en af de mest populære. Carolina Giraldo Navarro blev født i Colombia på Valentines Day den 14. februar 1991. Karol G har blandt andet haft succes med at være med på hit som fx “China”, som var et samarbejde mellem Karol G, hendes kæreste Anuel AA, J Balvin, Ozuna og førnævnte Daddy Yankee. Karol G har også haft enorm succes med “Tusa”, som hun har skabt i samarbejde med den amerikanske rapper Nicky Minaj.

De fleste reggaeton sange er på spansk, men du behøver ikke at kunne sproget for at nyde rytmerne, der altså især bliver brugt til zumba og ude på natklubberne.