Bliv klar til at synge i kor

Har du lyst til at synge? Er du typen, der altid går og nynner, mens du gør rent, laver mad eller går med hunden? Eller skråler du med på musikken, når du okser derudaf i fitnesscentret? Hvorfor så ikke prøve at dyrke din trang til at synge lidt mere seriøst? Du kan for eksempel melde dig ind i et kor og lære at synge sammen med andre.

Der er et stort og nuanceret korliv i Danmark, så der er mange muligheder for dig, hvis du vil til at synge i kor. Du kan både synge i kirkekor, i de mere avancerede kor tilknyttet konservatorier og læreanstalter, amatørkor med fokus på gospel, danske sange eller musik for børn – så vælg det, du brænder for og se, hvad samværet i koret kan bringe med sig.

Koret bringer dig tæt på andre

Som medlem af et kor skal du arbejde tæt sammen med andre mennesker. Når det er tilfældet, vil du sikkert føle, at det er rart at være sikker på, at din ånde er frisk, så du kan være tæt på andre, uden at de bliver genereret af din ånde. På https://www.sunstargum.com/dk/ kan du finde en masse gode råd om, hvordan du bedst muligt sikrer en god mundhygiejne, og der er masser af tips og henvisning til konkrete produkter, der kan hjælpe dig med at holde din mund ren og ånden frisk. Dårlig ånde skyldes ofte, at man har plak på tænderne, men find gode råd på https://www.sunstargum.com/dk/ og mød frisk op til næste øvetime i koret. På hjemmesiden https://www.sunstargum.com/dk/ finder du nogle af de mest omfattende vejledninger til, hvad du kan gøre for at bevare din mund sund.

Populære korstykker

Verden er fuld af kormusik, men danskerne har klare favoritter, når det gælder korværker. Morgensang fra Elverskud af Niels W. Gade er det korværk, som vi danskere holder mest af, stærkt forfulgt af værker som det berømte Carmina Burana af komponisten Carl Orff og Händels Messias. De fleste har nok deres egen favorit og mærker, hvordan de små hår i nakken rejser sig, når tonerne af netop dette kortværk lyder. Hvad enten man lytter live til et kor eller hører det i radioen eller streamer en opførelse, er det en stor oplevelse, når det lykkes for koret at bringe værket til live på bedste vis.

Hvis du selv vil synge i kor, må du være forberedt på, at du ofte vil skulle aflægge sangprøve for at blive optaget. Det er vigtigt, at du kan synge rent og du skal desuden være i stand til at synge sammen med andre – der er forskel på at synge alene og skulle få det til at lykkes sammen med en masse andre mennesker, der hver især bidrager med det, de kan.